.

Υπηρεσιες

Οι Υπηρεσίες μας προς τις Ελληνικές Εισαγωγικές Επιχειρήσεις

Το “Χτίζουμε Συνεργασίες” δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη εφαρμογή από τον τομέα των σχέσεών μας με τις Εισαγωγικές Επιχειρήσεις – Πελάτες μας. Από το 1977, οι Ελληνικές Επιχειρήσεις εμπιστεύονται την IRIMEX ώς πολύτιμο Συνεργάτη τους στην προσπάθειά τους να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να αυξήσουν τον τζίρο τους, διαθέτοντας στην Αγορά αξιόλογα προϊόντα από σοβαρούς Κατασκευαστές του Εξωτερικού που αντιπροσωπεύουμε.

Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους οι Ελληνικές Εισαγωγικές Επιχειρήσεις εμπιστεύονται την IRIMEX ως Συνεργάτη τους είναι οι εξής:

1. Μακροχρόνιες & στενές Συνεργασίες: Δραστηριοποιούμαστε στην στην Ελληνική Αγορά για πάνω από 35 χρόνια. Είμαστε εδώ για να προτείνουμε στους Πελάτες μας νέα προϊόντα και συνεργασίες με Εργοστάσια του Εξωτερικού που θα δώσουν άλλη δυναμική στις Πωλήσεις τους, να κάνουμε τη διαδικασία εισαγωγής εύκολη, να βρίσκουμε λύσεις στα πιθανά προβλήματα που τους απασχολούν, να προτείνουμε ιδέες για την αποτελεσματικότερη παρουσία τους στην Αγορά. Η δικής τους Επιτυχία είναι και δική μας.

2. Εμπειρία στη εύρεση νέων Προϊόντων - Συνεργασιών: Έχοντας επισκεφθεί δεκάδες κλαδικές Εκθέσεις στο Εξωτερικό και έχοντας συνεργασθεί με δεκάδες Εργοστάσια σε διαφορετικούς τομείς προϊόντων, είμαστε οι καταλληλότεροι στο να διαγνώσουμε αν ένα προϊόν είναι κατάλληλο για να προταθεί στους Πελάτες μας και αν ένα Εργοστάσιο του Εξωτερικού είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της Ελληνική Αγοράς. Η πολυπλοκότητα της σημερινής εμπορικής δραστηριότητας δεν αφήνει περιθώρια για ερασιτεχνισμούς. Το ρίσκο από μια αγορά προϊόντων που δεν είναι τα κατάλληλα, από μια εισαγωγή με προβλήματα ή από τη συνεργασία με Προμηθευτή που τελικά δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τον Πελάτη, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία της Εισαγωγικής Επιχείρησης και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η συνεργασία με έναν έμπειρο Εμπορικό Αντιπρόσωπο, όπως η IRIMEX, ικανό να προστατεύσει τα συμφέροντα του Πελάτη του αποτελεί πραγματική ασπίδα προστασίας.

3. Είμαστε το τμήμα εισαγωγής του Πελάτη: Η συνεργασία της Εισαγωγικής Επιχείρησης με την IRIMEX, λύνει στην κυριολεξία τα χέρια της πρώτης. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να μάς δώσει την Παραγγελία (με οποιονδήποτε τρόπο: τηλεφωνικά, με e-mail ή με επί τόπου παρουσία μας στην έδρα του Πελάτη). Από εκεί και πέρα, είμαστε εκείνοι που φροντίζουμε για την σωστή διεκπεραίωση της Παραγγελίας του:

α) Καταχωρούμε την Παραγγελία στο σύστημά μας και ενημερώνουμε τον Πελάτη για πιθανά λάθη ή παραβλέψεις όσον αφορά στο προϊόν που πραγματικά θέλει  να παραγγείλει, για πιθανές αλλαγές που έχουν γίνει στα χαρακτηριστικά του προϊόντος ή στην τιμή του, για προσαρμογή της ποσότητας στη συσκευασία ή στην ελάχιστη ποσότητα που ορίζει το Εργοστάσιο, για την πιθανότητα καλύτερης τιμής με αύξηση της ποσότητας ή έκπτωσης με αύξησης της αξίας της συνολικής παραγγελίας.

β) Αποστέλλουμε την παραγγελία στο Εργοστάσιο και με τη σειρά του εκδίδει προτιμολόγιο ή επιβεβαίωση παραγγελίας και μάς τη στέλνει. Ελέγχουμε αν το έγγραφο που λαμβάνουμε από το Εργοστάσιο συμφωνεί με την Παραγγελία του Πελάτη και τους συμφωνημένους όρους συνεργασίας και το ενημερώνουμε έγκαιρα σε περίπτωση μη συμβατότητας με την Παραγγελία.

γ) Αποστέλλουμε την επιβεβαίωση παραγγελίας στον Πελάτη, στα Ελληνικά. Όλοι οι όροι εκτέλεσης της Παραγγελίας και οι περιγραφές των Ειδών είναι μεταφρασμένες στα Ελληνικά. Για οποιαδήποτε αλλαγή επιθυμεί ο Πελάτης, ενημερώνουμε άμεσα το Εργοστάσιο.

δ) Ενημερώνουμε τον Πελάτη για την πορεία εκτέλεσης της Παραγγελίας του, έχοντας διαρκή επαφή με το Εργοστάσιο και την Μεταφορική Εταιρεία.

ε) Αποστέλλουμε στον Πελάτη ποσοτικά στατιστικά πωλήσεων ανά είδος, έτσι ώστε να γνωρίζει πότε και ποιά ποσότητα του συγκεκριμένου είδους πρέπει να παραγγείλει, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να μείνει χωρίς στόκ. Αποστέλλουμε επίσης αξιακά στατιστικά πωλήσεων έτσι ώστε να γνωρίζει την πορεία του τζίρου του με το Εργοστάσιο και να εκμεταλλευθεί πιθανά μπόνους ετήσιου τζίρου που παρέχει το Εργοστάσιο.

Όλα παραπάνω σημαίνουν τρία σημαντικά πράγματα για την Εισαγωγική Επιχείρηση : Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, αποφυγή λαθών, απλοποίηση της εισαγωγικής διαδικασίας και τελικά αξιοποίηση στο έπακρο της μεταξύ μας σχέσης προς όφελός της.

4. Κάνουμε την Πώληση ευκολότερη: Εκδίδουμε εικονογραφημένους τιμοκαταλόγους στα Ελληνικά και τους διανέμουμε στις Εισαγωγικές Επιχειρήσεις, κάνοντας την επιλογή του κατάλληλου είδους εύκολη. Αυτά τα έντυπα περιλαμβάνουν τα σημαντικότερα είδη του Εργοστασίου για την Ελληνική Αγορά, δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τα πλεονεκτήματά τους έναντι ανταγωνιστικών προϊόντων. Εκδίδουμε επίσης ενημερωτικά έντυπα για νέα είδη που λανσάρει το Εργοστάσιο που πιθανόν ενδιαφέρουν τους Πελάτες μας. Σε αρκετές περιπτώσεις εισηγούμαστε στο Εργοστάσιο την κατασκευή ειδικών εκθετηρίων προβολή προϊόντων, που διανέμονται στους Πελάτες μας χωρίς χρέωση.

5. Παρόντες και μετά την Πώληση: Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει με υπευθυνότητα του Εργοστασίου μετά την παραλαβή της Παραγγελίας, είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος (και ειδικά η IRIMEX) έχει αυξημένη διαπραγματευτική δυνατότητα με το Εργοστάσιο, κάτι που δύσκολα ισχύει για την μεμονωμένη Εισαγωγική Επιχείρηση. Το αποτέλεσμα αυτής της σχέση μας με το Εργοστάσιο είναι η συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων να λύνονται άμεσα, ικανοποιώντας τις εύλογες απαιτήσεις του Πελάτη και αποκαθιστώντας τη σχέση του με το Εργοστάσιο.

6. Τήρηση δεσμεύσεων: Η αξιοπιστία είναι κάτι πολύ σημαντικό για μάς και κάνουμε τα πάντα για να τη διασφαλίσουμε. Όταν δεσμευόμαστε για κάτι, το κάνουμε πραγματικότητα. Οι Πελάτες μας αναγνωρίζουν ότι εργαζόμαστε για να ικανοποιήσουμε τις δικές τους ανάγκες και συμφέροντα και εμείς από την πλευρά μας τιμούμε αυτή τη σχέση Εμπιστοσύνης. 

Οι Υπηρεσίες μας προς τα Εργοστάσια του Εξωτερικού

Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και απαιτητικό. Η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη όταν αφορά στη διείσδυση ή ανάπτυξη πωλήσεων σε μια ξένη χώρα. Η παγκοσμιοποίηση δημιούργησε νέα δεδομένα και απαιτήσεις στο εξαγωγικό εμπόριο που δεν είναι εύκολο να ικανοποιηθούν από απόσταση. Απαιτείται αμεσότητα στις κινήσεις και αποφάσεις καθώς και στην επαφή με υπάρχοντες και υποψήφιους πελάτες στο χώρο εργασίας τους προκειμένου να δίδονται άμεσα απαντήσεις και συμβουλές / προτάσεις στα αιτήματά τους. Αυτός ακριβώς είναι ο πυρήνας της δουλειάς μας: Να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις απαιτήσεις και προκλήσεις που δημιουργούνται καθημερινά, να δίνουμε λύσεις, να δημιουργούμε πωλήσεις, να κρατάμε Πελάτες και Προμηθευτές ικανοποιημένους.

Καλύπτουμε όλη την Ελληνική επικράτεια και διαθέτουμε πόρους και χρόνο στην προώθηση των πωλήσεων του Εργοστασίου που αντιπροσωπεύουμε. Αυτό που ζητάμε από το Εργοστάσιο είναι ένα συμφωνητικό αποκλειστικής αντιπροσώπευσης έτσι ώστε να αφοσιωθούμε απερίσπαστοι στη ικανοποίηση των στόχων του.

Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους ένα Εργοστάσιο επιλέγει την IRIMEX ώς Αντιπρόσωπό του στην Ελλάδα είναι οι εξής:

1. Βαθειά γνώση της Αγοράς: Γνωρίζουμε τον τομέα όσο κανείς άλλος : Είμαστε παρόντες στην Αγορά των Σιδηρικών και Εργαλείων επί 35 συνεχή χρόνια. Επισκεπτόμαστε κλαδικές εκθέσεις του εξωτερικού για συνεχή ενημέρωση πάνω σε νέα προϊόντα. Συνεργαζόμαστε με Εργοστάσια που παράγουν συγγενικά, αλλά διαφορετικά προϊόντα και για αυτό έχουμε σφαιρική γνώση της συνολικής Αγοράς. Συνεργαζόμαστε και με δεκάδες Ελληνικές Εισαγωγικές επιχειρήσεις και γνωρίζουμε ποιές είναι οι πιο κατάλληλες για την προώθηση ενός συγκεκριμένου προϊόντος / μάρκας και πόσες χρειάζονται για την κάλυψη της Αγοράς και την επίτευξη του στόχου των πωλήσεων.

2. Αποτελεσματικοί στην Πώληση: Η Ελληνική Αγορά είναι βαθιά κατακερματισμένη. Η κάλυψη της συνολικής Αγοράς από ένα μοναδικό διανομέα είναι δύσκολη λόγω περιορισμένων πόρων, μη ανεπτυγμένου δικτύου πωλήσεων και άλλων ειδικών τοπικών χαρακτηριστικών. Αναθέτοντας την προώθηση πωλήσεων στην IRIMEX, ο υπεύθυνος Πωλήσεων του Εργοστασίου γνωρίζει ότι θα προτείνουμε το προϊόν του στους κατάλληλους Εισαγωγείς που έχουν τα μέσα και τη δυνατότητα να καλύψουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της Αγοράς, θέτοντας παράλληλα ξεκάθαρους όρους συνεργασίας, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.

3. Είμαστε το γραφείο του Εργοστασίου στην Ελλάδα: Το Εργοστάσιο δεν χρειάζεται να ιδρύσει τοπικό γραφείο στην Ελλάδα και να δαπανήσει πόρους για πρόσληψη, εκπαίδευση πωλητών και γενικότερα πόρους για πραγματοποίηση πωλήσεων. Αυτό σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου. Η προμήθειά μας είναι εκ των προτέρων καθορισμένη και αυτό σημαίνει ότι δεν προκύπτουν απρόβλεπτα έξοδα που πιθανόν να βαρύνουν το Εργοστάσιο και να το αναγκάσουν να αναπροσαρμόζει συνεχώς την τιμολογιακή πολιτική του. Τα συνήθη έξοδα για την προώθηση των πωλήσεων καλύπτονται από την IRIMEX.

4. Κάνουμε την διαδικασία εξαγωγής - εισαγωγής εύκολη: Είμαστε από τους λίγους Εμπορικούς Αντιπροσώπους στην Ελλάδα που έχουμε αναπτύξει ειδικό λογισμικό για τις ανάγκες τις αμφίδρομης επικοινωνίας μας.

Επικοινωνία IRIMEX – Εργοστασίου: Όταν το Εργοστάσιο λαμβάνει μια Παραγγελία από την IRIMEX, όλοι οι συμφωνημένοι όροι παραγγελίας αναγράφονται ξεκάθαρα στο έντυπο παραγγελίας και με την απαραίτητη λεπτομέρεια. Το λογισμικό μας δίνει δυνατότητα για ποσοτικές εκπτώσεις ανά είδος, πολλαπλές εκπτώσεις ανά είδος, αξιακές εκπτώσεις, κωδικοποίηση είδους “ιδιωτικής ετικέτας”, ειδικές  νέτες ή μεικτές τιμές ανά είδος ή Εισαγωγέα, λεπτομερή περιγραφή είδους και άλλες δυνατότητες που απλοποιούν την εργασία που πρέπει να γίνει από την πλευρά του Εργοστασίου για την έκδοση Προτιμολογίου ή Επιβεβαίωσης παραγγελίας. Αυτό σημαίνει αποφυγή λαθών και εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. 

Επικοινωνία IRIMEX – Εισαγωγέα: Όταν η IRIMEX λαμβάνει Προτιμολόγιο ή Επιβεβαίωση Παραγγελίας από το Εργοστάσιο, στέλνει αντίστοιχο έντυπο στον Εισαγωγέα με όλους τους όρους και τις περιγραφές ειδών αυτόματα μεταφρασμένα στα Ελληνικά. Αυτό το έντυπο είναι ουσιαστικά το έντυπο του Εργοστασίου μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Με αυτό τον τρόπο ο Εισαγωγέας ελέγχει έντυπο που είναι γραμμένο στη γλώσσα του και όχι στη γλώσσα του Εργοστασίου με αποτέλεσμα ο έλεγχος των ειδών και των λοιπών όρων της Παραγγελίας να είναι εύκολος και άμεσος και να αποφεύγονται πιθανά λάθη.

Το λογισμικό μας δίνει επίσης τη δυνατότητα έκδοσης αναφορών – στατιστικών πωλήσεων (αξιακών και ποσοτικών) ανά κατηγορία ειδών, ανά είδος, ανά χρονική περίοδο, ανά πελάτη  στα Αγγλικά και Ελληνικά, προσφέροντας έτσι ένα πολύτιμο εργαλείο αποτίμησης της πορείας των Πωλήσεων και βοηθώντας τους Εισαγωγείς να προγραμματίσουν με σωστότερο τρόπο τις παραγγελίες τους προς το Εργοστάσιο.

5. Έμφαση στο Marketing: Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προωθήσουμε την πώληση των προϊόντων και να δημιουργήσουμε σχέσεις οικιότητας μεταξύ Εργοστασίου και Εισαγωγέα. Εκδίδουμε εικονογραφημένους τιμοκαταλόγους στα Ελληνικά που είναι συνήθως μια περίληψη του γενικού καταλόγου του Εργοστασίου και περιλαμβάνει τα βασικότερα είδη για την Ελληνική Αγορά. Ο εικονογραφημένος τιμοκατάλογος παρέχει πληροφορίες για τα κυριότερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των προϊόντων έναντι άλλων ανταγωνιστικών, καθιστώντας τον ένα πολύτιμο εργαλείο για τον Εισαγωγέα. Η σύνταξη και εκτύπωση γίνονται με έξοδα της IRIMEX.

Επίσης, όπου χρειάζεται κάνουμε έρευνα αγοράς στην Ελλάδα και προτείνουμε στο Εργοστάσιο Έλληνες κατασκευαστές εκθετηρίων προβολής προϊόντων. Τα εκθετήρια κατασκευάζονται με έξοδα του Εργοστασίου και δίδονται στους Εισαγωγείς δωρεάν, για διανομή στα σημεία πώλησης.